Detalii Facilităţi taxe 2021/2022 [Descărcați]

În baza acreditării Universităţii "Tibiscus" prin Legea 484/2002, studenţii universităţii pot beneficia de următoarele facilităţi de transport:

 1. Transportul în comun

  Studenţii Universităţii "Tibiscus" care nu au împlinit 26 de ani pot circula, folosind transportul în comun din Timişoara (Regia Autonomă de Transport - www.ratt.ro), cu reducere de 50% din tariful abonamentelor. Eliberarea abonamentelor se face pe baza cardului EURO<26 cu sigla municipiului Timişoara (în conformitate cu HCL 151/29.03.2005).

  Aceste carduri se pot obţine de la partenerii Euro26 din Timişoara:

  * Universitatea de Vest din Timişoara, la OSUT (Organizaţia Studenţilor din Universitatea Timişoara)

  * Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara, la LS- Agro-Vest (Liga Studenţilor din Agronomie)

  * Universitatea Politehnică Timişoara, la LSFMT (Liga Studenţilor din Facultatea de Mecanică Timişoara)

 2. Transportul pe calea ferată

  Studenţii Universităţii "Tibiscus" care nu au împlinit 26 de ani şi sunt studenţi la forma de învăţământ cu frecvenţă pot circula, folosind operatorii de transport pe calea ferată (CFR călători dar şi operatori privaţi precum SC REGIOTRANS SRL sau SC REGIONAL SA), cu reducere la transport astfel:

  - la trenuri rang regio, ori de câte ori se solicită acest lucru, pe baza "Legitimaţiei de student pentru reducere transport", reducerea fiind de 50% din tarif. Legitimaţia se acordă la începutul anului I şi trebuie vizată la începutul fiecărui an universitar.

  - la trenuri rang interregio, folosind legitimaţia de mai sus plus un cupon care face parte din "Carnetul cu cupoane pentru călătoria studenţilor pe calea ferată cu 50% reducere la tren accelerat-rapid". Carnetul cu cupoane funcţionează numai împreună cu "Legitimaţia de student pentru reducere transport" şi se eliberează astfel:

  * la începutul anului universitar, se acordă numai pentru studenţii anului I, caz în care carnetul conţine doar 6 cupoane (3 luni x 2 cupoane/lună)

  * la începutul anului calendaristic, pentru toţi studenţii. Pentru studenţii din anul terminal carnetul conţine doar 18 cupoane (9 luni x 2 cupoane/lună) în timp ce pentru ceilalţi studenţi carnetul conţine 24 cupoane (12 luni x 2 cupoane/lună).

Servicii medicale

Studenţii Facultăţii de Ştiinţe Economice beneficiază de următoarele facilităţi medicale:

 • acces la "POLICLINICA SĂNĂTATEA" cu care universitatea a încheiat un contract de colaborare;
 • acces gratuit pe bază de trimitere de la medicul de familie
 • acces cobtra-cost fără trimitere de la medicul de familie
 • contact: "Policlinica Sănătatea" Timişoara, str. Ştefan cel Mare nr. 54, programări on-line la 0256.219.9324 sau 0728.159.470, web policlinicasanatatea.ro